ETUSIVU
   STADIN KINGIT
       › Historia
       › Valmistajat
       › Kingit Medioissa
       › M.O.H.
   UUTISET
   KESKUSTELU
   VIDEOT
   OTTELUT
   GALLERIA
   VIERASKIRJA
   LINKIT
   ARKISTO

ETUSIVU > UUTISET > HIFK jatkoon Suomen Cupissa

 
 
 
HIFK JATKOON SUOMEN CUPISSA
 


Su 10.6. HIFK - PK-35 1-0 (1-0)

Talin urheilupuiston helteisessä kesäillassa pelattu Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu päättyi isäntäjoukkue HIFK:n niukkaan mutta ansaittuun voittoon, ja näin tähtirinnat ovat selviytyneet Cupissa 32 parhaan joukkoon. Pitkään odotettu ottelu valitettavasti lässähti jo ennen alkuaan, sillä PK-35 päätti lähteä taistoon lähes puhtaalla juniorimiehityksellä.


Temppu kertoo karua kieltä PK-35:n arvostuksesta Suomen Cupia kohtaan. Selitykseksi tarjottu avainpelaajien lepuuttaminen ontuu pahasti, sillä PK-35:n edustusjoukkue on keskellä kahden viikon mittaista ottelutaukoa, kun taas seuran A- ja B-junioreilla oli pelit omissa sarjoissaan Cup-ottelua edeltävänä päivänä.

Sunnuntain ottelusta ei näin ollen todellakaan mitään cup-klassikkoa syntynyt. Ensimmäinen jakso muistutti hyvin paljon IFK:n pelejä Kolmosessa; tähtirinnat hallitsivat peliä suvereenisti eikä palloa juurikaan vastustajalle lainattu. Punapaitojen keskikenttä urakoi hyvällä asenteella tyrehdyttäen PK-35:n yritykset pelinrakenteluun jo alkutekijöihinsä. Maalia saatiin kuitenkin odottaa hyvistä tekopaikoista huolimatta. Pari minuuttia ennen taukoa pirteästi esiintynyt Krister "Der Bomber" Ax iski maalinedustilanteesta pelivälineen verkkoon, ja IFK lähti tauolle ansaitussa johdossa.

Toinen jakso oli pelillisesti tasaisempi ja myös valkopaitaisella vierasjoukkueella oli omat mahdollisuutensa. Ottelun loppua kohden vaikutti siltäkin kuin tähtirintojen jalka olisi paahtavan auringon alla hiukan alkanut painaa. Rutiinillaan IFK kuitenkin hoiti homman kotiin. Pahimmillaan pallo käväisi kotijoukkueen pystypuussa, mutta muut tilanteet maalia vartioinut Ville Rapeli selvitti varmoin ottein. Myös IFK:lla oli tilaisuutensa lisätä johtoaan, ja etenkin Ax ja Juha Hämäläinen olivat lähellä maalintekoa. Osumia ei kuitenkaan nähty ja näin Axin avausjakson maali jäi ottelun ainoaksi. Yleisöä oli Taliin saapunut runsain joukoin ja Stadin Kingit pitivät tunnelman korkealla tuttuun tyyliin

Suomen Cupin 6. kierroksen pelipäivä on torstai 21.6., siis juuri ennen juhannusta. Otteluparit arvotaan maanantai-iltana 11.6. ja IFK:lle on tarjolla vastustajia liigasta Kolmoseen ja pelipaikkoja Helsingistä Ouluun. Kuudennella kierroksella kotietu arvotaan joten teoriassa tähtirinnoilla saattaa olla pitkäkin "juhannusreissu" edessään. Kolmosen pelit jatkuvat jo heti tiistaina 12.6., jolloin IFK isännöi Riihimäen Ilvestä Pallokenttä 1:llä. Sen sijaan vierasottelu FC Degistä vastaan (20.6.) siirtynee Cup-kiireiden takia muuhun ajankohtaan. Juhannuksen jälkeen IFK:lla on vielä edessään Kolmosen kärkiottelut Kiffeniä ja JäPS:iä vastaan, joten ottelutahti pysyy tiiviinä aina kesätaukoon saakka.

HIFK:n kokoonpano Cup-ottelussa: Ville Rapeli, Riku Pyhälä, Jiska Länsivuori, Tommi Kaartinen, Otto Jahn, Lasse Litmanen, Jukka Halme, Dani Kamras (70. Timo Lumivaara), Jesse Puhakka, Mikko Järvinen, Krister Ax (63. Juha Hämäläinen).

- H.T.

Suomen Cupin kuudennen kierroksen arvonta näytetään Urheilukanavalla suorana lähetyksenä maanantaina 11.6. esitettävän veikkausliigaottelun yhteydessä.



© STADIN KINGIT 2007, All Rights Reserved