ETUSIVU
   STADIN KINGIT
       › Historia
       › Valmistajat
       › Kingit Medioissa
       › M.O.H.
   UUTISET
   KESKUSTELU
   VIDEOT
   OTTELUT
   GALLERIA
   VIERASKIRJA
   LINKIT
   ARKISTO

ETUSIVU > STADIN KINGIT > Valmistajat

 
 
 
VALMISTAJAT
 


Stadin Kingien tifo-osasto on kerännyt kunnioitusta ja herättänyt ihmetystä kiertäessään Helsingin ja maaseudun urheilupyhättöjä sekä vähän epämääräisempiäkin paikkoja. Tilanteesta, mielialoista ja tapahtumasta riippuen tifo-spesialistit ovat järjestäneet katsomoon näyttäviä pyroteknisiä muodostelmia, ilmapallokuvioita, paperisilpputifoja tai valtavia lakanameriä – tai parhaimmillaan jopa kaikkea tätä yhtä aikaa.

Valmistajat
on muutamasta tifottelumielisestä Kingistä koostuva porukka, jonka vastuulla on Kingien katsomorekvisiitan kehittely ja valmistaminen. Vaikka erilaisia somisteita banderolleista lakanoihin on Kingien katsomonosissa näkynyt jo porukan alkuajoista lähtien, järjestyi Valmistajat Kingien vapaamuotoiseksi tifo-porukaksi vasta vuonna 2006, kun kiinnostus katsomon värittämiseen alkoi vaatia entistä suurempaa työpanosta.

Tähän mennessä valmistajat ovat toteuttaneet lukuisan määrän erilaisia lippuja, kakskeppisiä ja banderolleja. Myös soihdutuksia ja vastaavia pyropitoisia spektaakkeleja on näkynyt viime vuosina useita, erityisesti jääpallo-otteluissa. Varsinaisia suurempia tifoja on toteutettu toistaiseksi vasta kaksi. Yhdessä HC-IFK-porukan kanssa toimeenpantiin suuresta overheadista, banderollista ja heilutuslipuista koostunut tifo jääkiekko-ottelussa Kärppiä vastaan 25.2.2007 ja pienimuotoisempi lipputifo banderolleineen järjestettiin ensimmäisessä bandy-välierässä Brahen kentällä Oulun Luistinseuraa vastaan 7.3.2007.

Jatkossa tifo-toimintaa olisi tarkoitus kehittää niin, että katsomosomistamisesta ja sen tukemisesta saataisiin aikaan niin sanottu itseään ruokkiva kehä. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilöt, jotka haluavat Kingien tifo-toimintaa tukea, ilmaisisivat tämän halunsa pudottamalla sopivaksi katsomansa rahamäärän tifo-lippaaseen. Valmistajat käyttävät tämän jälkeen nämä lahjoitukset tulevan tifon valmistamiseen, jolloin tukeneet ihmiset saavat konkreettisesti nähdä, ettei heidän panostuksensa ole mennyt hukkaan, ja lähtenevät – uusien tukijoiden ohella – mukaan talkoisiin myös seuraavaa tifoa varten.

Valmistajat ideoivat myös, muiden Kingien ohella, erilaisia ”support-tuotteita”, joista tällä hetkellä kuuluisin on ”Pidä Helsinki puhtaana” -paita. Näiden tuotteiden tarkoituksena on paitsi tarjota ihmisille asiallista päälle pantavaa myös tukea Kingien toimintaa. Eli ostamalla ”support-tuotteen” olet myös mukana toteuttamassa tifoja ja tuomassa lisää rekvisiittaa katsomoihin.

Niissä IFK:n otteluissa, joissa katsomossa tehdään muutakin kuin syödään makkaraa, on Kingejä todennäköisesti mukana. Jos koet tifo-toiminnan arvokkaaksi osaksi urheilutapahtumaa, muista antaa tukesi Kingien viralliseen tifo-lippaaseen! Sen löydät useimmista otteluista, joissa Kingejä on paikalla.

Valmistajat-kuvagalleria Flickr:ssä

  


© STADIN KINGIT 2007, All Rights Reserved